Pistáciový tabouleh
2 hrnky quinoy, 1 hrnek petržele, nasekané, ½ hrnku pražených pistácií
Rubrika: Jídla z obilnin
| Typ článku: Recepty
Dresink: šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, mleté papriky, mletého kmínu
Quinou propláchneme a dáme vařit na 15 minut, až nabobtná, ale neztratí na křupavosti. Necháme ji vychladnout a potom ji smícháme v míse s petrželí a pistáciemi. No a zalijeme dresinkem.
Jednoduchost (i přípravy), vyváženost, výživnost, křupavost a barva. Co více byste mohli chtít. V téhle verzi se mísí nasládlost pistácií, oříškovost quinoy, hořkost petržele s měkkostí olivového oleje a kyselostí citrónu - poezie, kterou vychutnáte i pozpátku.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.
Počet přečtení: 2941
Datum: 14. 11. 2014