Pohanka na cibulce s lahůdkovým droždím
olej slunečnicový 2 pl, cibule nakrájená 2 pl, pórek nakrájený 3 pl, sušené francouzské droždí 2–3 pl, shoyou – sójová omáčka 1 pl, voda 1/3 š (1 š = 2 dl), solčanka 1 čl, petrželová nať 1 čl, pohanka podušená 2 š, česnek 2 stroužky, majoránka špetka, sůl nebo shoyou na dochucení
Rubrika: Jídla z obilnin
| Typ článku: Recepty
Vhodnost pohanky pro naši stravu je nepochybná z důvodu pozitivního vlivu na srdce a cévy. Zbývá jen naučit se z ní připravovat chutná a zdravá jídla. Toto jídlo je polosypké konzistence a typické pohankové chuti zvýrazněné chutí francouzského droždí a dušené cibulky.
Pórek s cibulí podusíme na oleji a zasypeme sušeným droždím. Přidáme ochucovadla a zalijeme vodou. Pak přidáme pohanku a spolu podusíme asi 3 minuty. Dochutíme utřeným česnekem, majoránkou a v případě potřeby dosolíme. Necháme projít varem. Podáváme s osmahnutým tofu, s dušenou zeleninou nebo syrovým zeleninovým salátem.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 5775
Datum: 6. 4. 2010