Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pohanka s květákem „Šalvi“

3 pl oleje, 1 š nakrájené cibule, 4 pl francouzského droždí, 3 š vody, 1 čl soli, 1 čl šalvěje, 1/2 čl zázvoru, 1 středně velký květák, 3 š vody (na dolití), 2 š loupané pohanky, francouzské droždí na posypání, 2 pl rostlinného tuku, 1 pl petrželové natě
|
Typ článku: Recepty

Na oleji podusíme cibuli, přidáme droždí, chvíli společně restujeme a pak zalijeme vodou. Tento základ ochutíme kořením a přidáme květák rozebraný na růžičky. Květák uvaříme doměkka (nesmí se rozpadávat) a potom jej vyjmeme. Vývar z květáku dolijeme 3 š vody, povaříme a přidáme v horké vodě propláchnutou pohanku.Vaříme asi 5 minut a pod poklicí necháme dojít 15 minut. Při podávání pohanku rozprostřeme po celé ploše talíře, do středu položíme vařený květák, polijeme rostlinným tukem a celý talíř posypeme droždím a petrželovou natí.

Varianty tohoto receptu jsou pohanka na francouzském droždí (droždí orestujeme na oleji s cibulkou, dochutíme česnekem a majoránkou), pohanka na domácí způsob (pohanku smícháme s droždím a pečenými bramborami a podáváme s kyselím zelím).

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3589
Datum: 25. 1. 2009