Pohanka s květákem (Šalvi)
3 lžíce oleje, 1 šálek nakrájené cibule, 4 lžíce sušeného lahůdkového droždí, 3 šálky vody, 1 lžička soli, 1 lžička šalvěje, 1/2 lžičky zázvoru, 1 středně velký květák, 3 šálky vody (na dolití), 2 šálky loupané pohanky, lahůdkové sušené droždí na posypání, 2 lžíce rostlinného másla, 1 lžíce petrželové natě
Rubrika: Jídla z obilnin
| Typ článku: Recepty
Na oleji podus cibuli, přidej droždí, chvíli společně dus a zalij vodou. Tento základ ochuť uvedeným kořením a přidej květák rozebraný na růžičky. Uvař doměkka (nesmí se rozpadat). Potom květák vyjmi. Vývar z květáku dolij třemi šálky vody, převař a nasyp v horké vodě propláchnutou pohanku. Vař asi pět minut a pod pokličkou nechej dojít 15 minut.
Při podávání pohanku rozetři na celou plochu talíře, do středu polož uvařený květák, polij rostlinným máslem a celý talíř posyp droždím a petrželovou natí.
Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová
Počet přečtení: 3809
Datum: 25. 1. 2009