Pohankový salát se zeleninou
pohanka podušená 3 š (1 š = 1,8 dl), kukuřice sterilovaná bez nálevu 1 š, rajče 1 velké, okurka 1 menší, paprika 1 ks, cibule 1 ks, solčanka na ochucení, lehká sójová zálivka 1 š
Zeleninu nakrájíme na malé kousky a zlehka smícháme s ostatními surovinami. Podle potřeby dochutíme. Salát podáváme vychlazený s celozrnným chlebem jako samostatné jídlo na oběd nebo večeři nebo jako předkrm na salátovém listu.
Milovníci salátů ocení zdravotní prospěšnost, lehkost a pestrost tohoto salátu.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4996
Datum: 27. 5. 2009