Pšeničné karbanátky
2 š uvařené pšenice, 1/2 menší červené řepy, 1/2 š vody, 1 středně velká cibule, 4 stroužky česneku, 1-2 kostky droždí, 2 pl oleje, 1/2 čl drceného kmínu, 1 čl majoránky, 1 1/2 pl ovesných vloček, 1 1/2 pl strouhanky, 1/2 čl šalvěje, 1 čl soli, 1/3 š nadrobno nastrouhaného uzeného tofu, strouhanka na obalování
Rubrika: Náhražky masa
| Typ článku: Recepty
První tři složky rozmixujeme na polojemno až jemno a smícháme s ostatními surovinami. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme droždí a dusíme, dokud droždí nezhoustne. Vmícháme do směsi a mokrýma rukama tvoříme karbanátky, šišky nebo válečky, vložíme na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 4703
Datum: 25. 1. 2009