Quinoa s pečenou kořenovou zeleninou a olivami
Quinou vaříme v osolené vodě do měkka po dobu asi 25 minut. Odstavíme z plotny a necháme přikryté odležet. Pak necháme 15 minut v misce chladnout.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli na hrubší měsíčky, dáme na plech, zastříkneme olejem, posypeme bylinkami a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 170° asi 20 minut (řepa může být mírně tvrdší).
Hotovou zeleninu přisypeme do uvařené quinoi, přidáme olivy, nasekanou petrželku, osolíme a důkladně promícháme. Na talíři opět posypeme petrželkou nebo můžeme zakápnout olivovým olejem či citrónem.
Tento pokrm můžeme připravit v jakémkoliv ročním období, už jen pro dostupnost jeho surovin.
http://www.countrylife.cz/quinoa-250-g-bio-country-life
Dobrou chuť přeje Petr Klíma, viz: http://greenwayfood.blogspot.cz/