Quinoový pilaf
2 pol. lžíce olivového oleje, ¼ šálku cibule, nakrájené, ½ šálku zelené papriky, nakrájené, 1 stroužek česneku, utřený, 1 šálek quinoy, 2 šálky zeleninového bujónu, 5 natí čerstvé petržele, ½ čaj. lžičky soli, ½ čaj. lžičky kurkumy, ½ čaj. lžičky dobromyslu, ½ čaj. lžičky bazalky, 1/3 šálku černých oliv, nakrájených
Rubrika: Jídla z obilnin
| Typ článku: Recepty
Na středním plamenu ve střední pánvi zahřejte olivový olej. Osmahněte na něm cibuli, zelenou papriku a česnek – dokud nezměknou. Vmíchejte quinou, poté přidejte zeleninový vývar. Uveďte do varu. Vmíchejte koření a bylinky. Snižte teplotu, přikryjte a vařte na mírném plamenu po dobu 20 minut – nebo tak dlouho, až se vsákne veškerá tekutina.
Odejměte ze sporáku a vmíchejte černé olivy. Podávejte horké.
http://www.countrylife.cz/quinoa-250-g-bio-country-life
http://www.countrylife.cz/kurkuma-40-g-bio-sonnentor
http://www.countrylife.cz/bujon-zeleninovy-wuerzl-250-g-bio-eden
Z časopisu Vibrant Life, April/May 2015
Počet přečtení: 3599
Datum: 8. 4. 2016