Recepty

Pórková polévka
pór, 1 pl oleje, 3 pl červené čočky, wurzl, 2 pl jemných ovesných vloček, 750 ml vodyRubrika: Polévky | Typ článku: Recepty
Kuskusový nářez dvoubarevný s uzeným tofu
voda 4 š (1 š = 2 dl), kuskus celozrnný 1,2 š, solčanka 1–2 čl, bazalka čl, cibule pokrájená nadrobno 1 š, droždí francouzské...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty
Celerové škvarky
Celer nakrájíme na kostky, vsypeme do rozehřátého oleje, osolíme a na mírném plameni smažíme tak dlouho, až celer zprůhlední...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Iziki
Iziki namočíme na 20 minut – pozor, zvětší objem až pětkrát, proto začínejte jen s malým množstvím. Přidáme nakrájenou...Rubrika: Jídla s mořskými řasami | Typ článku: Recepty
Rýžová zálivka s kapií
rýže natural uvařená 6–7 vrch. pl, olej slunečnicový 4 pl, voda š (1 š = 1,8 dl), sůl 1,5 čl, cukr přírodní 3–4 čl, vinný...Rubrika: Zálivky a dresinky | Typ článku: Recepty
Humrová pomazánka
celer, 1 velká mrkev, 2 pl citrónové šťávy, smažený tempeh, tofunéza (majonéza z tofu - vyrábí firma Sunfood), sůlRubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty
Lehká sójová zálivka
Zálivka je zdravější a lehčí alternativou majonéz. Obsah oleje je asi 10 % oproti asi 90 % u žloutkových domácích majonéz....Rubrika: Zálivky a dresinky | Typ článku: Recepty
Polévka z kadeřávku
kadeřávek, černá ředkev, mrkev, petržel, cibule, 1 pl miso pasty, 1 čl umeocta, tenké rýžové nudle, 750 ml vodyRubrika: Polévky | Typ článku: Recepty
Tofu univerzál
olej 1–2 pl, cibule 2 ks, tofu bílé 2 kostky, shoyou – sójová omáčka 3 pl, droždí čerstvé 2 kostky (po 50 g), česnek 5–6...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: Recepty
Seitan na houbách
1 ks seitanu natural, 2 cibule, 1 hrnek sušených hub, česnek, 2 pl sójové omáčky shoyou, 1/2 čl koření tekka, 1 čl tymiánu, olejRubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty