Riziko infarktu stoupá po neobvykle bohatém jídle
Dr. Lopez-Jimenez z University of Miami spolu s kolegy vyzpovídal téměř 2 000 pacientů hospitalizovaných s infarktem myokardu. Zjistil, že den, kdy došlo k infarktu, byl mnohdy i dnem, kdy pacient snědl v porovnání se dny předešlými, větší jídlo.
Rubrika: Srdce a cévy
| Typ článku: Studie
„Konzumace neobvykle velkého jídla zvyšovala riziko srdečního záchvatu čtyřikrát,“ uvedl dr. Lopez-Jimenez. Jednu hodinu po jídle bylo riziko dokonce desetkrát vyšší než normálně. Asi tři hodiny po jídle klesalo riziko k normálu. Zkonzumování tučného jídla vede mj. ke zvýšení hladiny hormonů, srážlivých faktorů v krvi a krevního cukru.
Počet přečtení: 3154
Datum: 5. 8. 2004