Rubriky

Žaludeční vředy
Vředem žaludku a dvanáctníku nazýváme ohraničený defekt sliznice a dalších vrstev stěny těchto orgánů. Vředem však může...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Rady lékaře
Celozrnná kolečka se sezamem
500 g celozrnné pšeničné mouky, 1 čl soli, 3 pl medu, 125 gramů margarínu Provamel (případně Hera), 3 šálky sójového dezertu...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Proč zeleninové šťávy?
Zeleninové šťávy připravujeme na elektrickém odšťavňovači. Dnes je dostupná i odstředivka – účinný pomocník v kuchyni a...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy
Jsem prakticky vegetariánem. Mám doplňovat svou stravu o některé speciální potraviny, nebo to není nutné?
Lidé, kteří jedí hodně potravin rostlinného původu, konzumují také dostatečné množství vlákniny, rozpustné i nerozpustné....Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy
Slunečnicový krém s banánem
1 šálku slunečnicového semínka, 5 pl vroucí vody, 1 ks banánu, 1-2 pl medu, 1-2 čl vanilkového cukruRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Co je špatného na bílém rohlíku s máslem a čajem k snídani?
Potřebujete něco, co obsahuje vlákninu. I když ji náš organismus není schopen strávit, vláknina vstřebává vodu při svém...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Hato mugi
Je obilovina podobná ječmenu (známá i pod názvem "Jobovy slzy").Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Sójový nápoj
Nahrazení mléka sójovým nápojem obohaceným o vápník může být tou nejsnazší cestou, jak do svého každodenního jídelníčku...Rubrika: Nápoje, mléka a koktejly | Typ článku: Recepty
Sójové maso
S rostoucím množstvím lidí, kteří se přiklánějí ke zdravé stravě založené na rostlinných potravinách, dává samozřejmě...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie
Tofu
Tofu nemáte rádi, říkáte? Už jste je někdy vyzkoušeli? Mnozí lidé, kteří říkají, že nemají tofu rádi, je ještě nikdy...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie