Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

S dresinkem na salát proti nemocem

Jestli na míchané zeleninové saláty používáte salátový dresink, který neobsahuje žádný tuk, možná teď budete hledat jiné způsoby, jak omezovat kalorie. Výsledky malé studie, která byla zveřejněna v časopise American Journal of Clinical Nutrition, totiž naznačují, že máme-li dobře vstřebat karotenoidy, které se nalézají v syrové zelenině míchaných salátů, potřebujeme k tomu současně malé množství tuku.
|
Typ článku: Studie

Zkoumané osoby, které jedly salát s dresinkem neobsahujícím tuk, nedokázaly vstřebat alfa-karoten, beta-karoten a lykopen (důležité ochranné látky rozpustné v tucích) nacházející se v syrové zelenině. Ti, kterým byly podávány dresinky se sníženým obsahem tuku, příp. i běžné dresinky, tyto potřebné živiny dokázali vstřebat.

Pokud vaše jídlo obsahuje jiné zdroje tuku, pak pravděpodobně dresink nepotřebujete.

The Center for Womens Healthcare

Počet přečtení: 2774
Datum: 10. 12. 2009