Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Salát ze smažených paprik a rajčat

Tento neobvyklý pokrm připomíná spíše zeleninovou pomazánku než běžný salát. Tradičně se servíruje na krajíci chleba ozdobený dílkem citrónu.
Rubrika: Saláty
|
Typ článku: Recepty

4 červené masité papriky, nakrájené na dvoucentimentrové kousky, 1 pol. lžíce olivového oleje, 2 zralá rajčata, nakrájená, ½ čaj. lžičky utřeného česneku, 1-2 čaj. lžičky třtinového cukru (nebo jiného sladidla, které si vyberete), špetka soli (a pepře)

Ve velké pánvi zahřejte olej. Do pánve vložte papriky, smažte je na mírném plameni tak dlouho, až změknou a lehce zhnědnou. Přidejte rajčata, česnek, cukr, sůl a pepř a nechte asi 30 minut mírně pobublávat, až směs zhoustne. Podává se za tepla i za studena.

Z knihy dr. Neala Barnarda Breaking the Food Seduction.

Počet přečtení: 3298
Datum: 17. 3. 2017