Segedínský guláš ze sójových kostek
4 pol. lžíce oleje, 1 šálek (přibližně 1,8 dl) nakrájené cibule, 3 šálky sójových kostek, 1 káv. lžička drceného kmínu, 2 káv. lžičky Solčanky, 1 káv. lžička soli, 1 pol. lžíce mleté papriky, 3 bobkové listy, 6 šálků vody, 6 šálků kyselého zelí, 3-4 pol. lžíce polohrubé mouky, 2 šálky sójového mléka, 4-5 stroužků česneku
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Na polovině dávky oleje osmahneme cibuli, přidáme sójové kostky, Solčanku, sůl a kmín a smažíme za stálého míchání asi 3 minuty, pak posypeme paprikou a zalijeme vodou. Přidáme bobkový listy a vaříme, až jsou kostky měkké. Pak přidáme mírně nasekané kyselé zelí a vaříme dalších 10-15 minut. Nasucho opraženou mouku smícháme se sójovým mlékem a guláš zahustíme. Za občasného míchání povaříme 5 minut a odstavíme.
Dochutíme prolisovaným česnekem a pokapeme zbylým olejem. Jako přílohu můžeme použít celozrnné kynuté knedlíky.
Dobrou chuť přeje Jana Konečná
Počet přečtení: 6256
Datum: 2. 8. 2013