Segedínský guláš ze sójových kostek
1/4 š oleje, 1 š nakrájené cibule, 3 š sójových kostek, 1 čl drceného kmínu, 2 čl solčanky, 1 čl soli, 1 pl mleté papriky, 3 bobkové listy, 6 š vody, 6 š kyselého zelí, 3-4 pl polohrubé mouky, 2 š sójového mléka, 4-5 stroužků česneku
Rubrika: Náhražky masa
| Typ článku: Recepty
Polovinu předepsaného množství oleje použijeme na osmažení cibule, přidáme sójové kostky, solčanku, sůl a kmín a vše restujeme za stálého míchání asi 3 minuty. Potom zasypeme paprikou a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list a vaříme, dokud nejsou kostky měkké. Pak přidáme lehce pokrájené kyselé zelí a vaříme dalších 10-15 minut.
Nasucho opraženou mouku smícháme se sójovým mlékem a guláš zahustíme. Za občasného míchání povaříme 5 minut a odstavíme. Dochutíme utřeným česnekem a pokapeme zbytkem oleje.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3526
Datum: 25. 1. 2009