Seitan na česneku s houbami
Na oleji mírně orestujeme 10 stroužků utřeného česneku, přidáme nakrájený seitan, drobně pokrájené, předem uvařené houby a solčanku. Vše společně orestujeme, přidáme mletou papriku, promícháme a zalijeme vodou.Vaříme asi 10 minut, potom za stálého míchání zaprášíme moukou, rozmícháme a necháme povařit. Dochutíme solí a po odstavení vmícháme 5 stroužků utřeného česneku a posypeme petrželovou natí.
Seitan můžeme připravit i na žampionech, na rajčatech (na oleji osmažená rajčata a cibuli zaprášíme moukou, přidáme rajský protlak, orestujeme, zalijeme sójovým mlékem, rozmícháme, převaříme, dochutíme cukrem, citronovou štávou, solí a sójovou omáčkou; jídlo má omáčkovitou konzistenci se sladkokyselou chutí), na zelenině, na hrášku.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin