Seznam potravin a látek (podle abecedy), které jsou „usvědčené“ z vyvolávání bolestí hlavy:
Alkoholické nápoje (zejména červené vino, pivo, šampaňské a tmavé destiláty), aspartam (umělé sladidlo), čokoláda, droždí, domácí kynuté koláče, glutamát sodný, jogurt, kofein, ořechy, ovoce (banány, datle, fíky, rozinky, citrusy), smetana, tvrdé sýry, uzeniny (všeho druhu) a masové konzervy, zelenina (kysané zelí, cibule, některé druhy fazolí).
Rubrika: Další nemoci
| Typ článku: Poradna výživy
Poznámka: Ne všechny tyto potraviny vyvolávají bolest hlavy u toho stejného člověka – vždyť by nemohl nic jíst – ale některé mohou být zvlášť silným „spouštěčem“ bolesti.
MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob
Počet přečtení: 4635
Datum: 7. 11. 2007