Sójové krupoto
olej slunečnicový 2–3 pl, cibule 1 velká, solčanka 1–2 čl, sůl podle potřeby, kroupy ječné uvařené (viz recept) 4 š (1 š = 2 dl), sója uvařená doměkka 3 š, česnek 3–4 stroužky, petrželová nať čerstvá 2 pl, uzené tofu na posypání
Rubrika: Jídla z obilnin
| Typ článku: Recepty
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, ochutíme a přidáme uvařené kroupy a sóju. Dochutíme solí (v případě potřeby) a čerstvou nasekanou petrželovou natí. Podáváme s nastrouhaným uzeným tofu a zeleninovým salátem.
Sójové krupoto je obdobou rizota. Jídlo je syté a hodnotné a i přes svoji jednoduchost má zajímavou chuť.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 5094
Datum: 22. 10. 2010