Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Špaldový chlebík s jablky

Kvásek: voda 1 š, sušené droždí 1 1/3 čl, sůl špetka, cukr 1 čl, mouka 1 pl. Suroviny zlehka promícháme a necháme na teplém místě nakynout.
|
Typ článku: Recepty

špaldová mouka 2 š, celozrnná mouka pšeničná 2 š, hladká mouka 2 š, sůl 1 čl, cukr 4 pl, hladká mouka podle potřeby na podsypání nebo přidání při hnětení, jablka 4 ks (500 g), nakynutý kvásek

Sypké produkty smícháme. K nim přidáme nastrouhaná jablka a nakynutý kvásek. Směs smícháme nejdřív lžící a potom prohněteme rukama. Těsto dobře vypracujeme, podle šťavnatosti jablek možná bude potřeba přidat hladkou mouku. Potom necháme nakynout.

Po nakynutí znovu prohněteme, rozkrojíme napůl, vytvarujeme 2 chleby a necháme nakynout na mírně vymaštěném plechu. Pečeme asi 40–45 minut při 180 °C. Před pečením má těsto asi 1180 g, po upečení mají oba chleby asi 1050 g.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3886
Datum: 19. 4. 2009