Špenátový nákyp (náplň) s tofu
cibule nakrájená 1 velká, celer nastrouhaný 1 hrst, olej 2 pl, droždí čerstvé 1 ks, voda 1 š, špenát 450 g, dětská krupička 7 pl, solčanka 1 čl, tofu nastrouhané 1 ks, shoyou – sójová omáčka 2 pl, česnek 3 ks
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Na oleji podusíme nakrájenou cibuli a celer. Po chvilce přidáme droždí, necháme je rozpustit a po odpaření vody ho několik minut smažíme. Pak zalijeme vodou. Přidáme špenát, do kterého po rozmražení postupně přisypáváme dětskou krupičku. Po 5 minutách pomalého dušení přidáme nastrouhané tofu, ochutíme a odstavíme.
Můžeme podávat s bramborami a zeleninovým salátem. Jinou variantou může být zapečení této hmoty v zapékací misce vymaštěné olejem. Můžeme ji také použít jako náplň do vydlabaného rajčete, na chlebíčky apod.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 3382
Datum: 2. 10. 2009