„Stroganov“ ze seitanu
3/4 š nakrájené cibule, 3 pl oleje, 3 š na tenké proužky nakrájených plátků seitanu, 1 čl solčanky, 2 čl francouzského droždí, 2 pl rajského protlaku, 1 čl soli, 2 čl sójové omáčky, 1 pl polohrubé mouky, 2 š studeného sójového mléka, 1-1 1/2 čl cukru, šťáva z 1/2 citronu, 2 čl sušeného sójového mléka
Rubrika: Náhražky masa
| Typ článku: Recepty
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme seitan, solčanku a droždí a vše společně krátce orestujeme. Potom přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a sůl, zamícháme a zaprášíme moukou. Po zamíchání zalijeme sójovým mlékem a za občasného míchání povaříme.Vaříme asi 5 minut, dochutíme citronem, cukrem a odstavíme. Nakonec přimícháme sušené sójové mléko.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 4383
Datum: 25. 1. 2009