Studentská rýže
1 šálek nakrájeného řapíkatého celeru, 1 šálek nakrájené cibule, 1 šálek nakrájené zelené papriky, 1 šálek nakrájené mrkve, 2 stroužky utřeného česneku, 1/2 čl papriky, 1/2 čl šalvěje, 1/2 čl majoránky, 1/2 čl rozmarýnu, 2 šálky rýže natural (neuvařené), 3 šálky vody, 1/4 šálku sójové omáčky tamari
Rubrika: Jídla z obilnin
| Typ článku: Recepty
Zeleninu orestujte ve čtvrt šálku vody (15 minut). Vmíchejte bylinky, rýži, vodu a tamari. Přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte na mírném plameni, dokud se nevstřebá všechna tekutina, což bude trvat asi 45 minut. Během vaření rýži nemíchejte. Po uvaření ji nechte 15 minut pod pokličkou odstát.
Počet přečtení: 3384
Datum: 18. 1. 2009