Svíčková ze seitanu
2 cibule, 3 mrkve, 2 petržele, 1 menší celer, olej, bobkový list, nové koření, 1 pl sójové omáčky tamari, 1 pl umeocta, 1 ks seitanu, 1 sójová smetana Provamel, citrón
Rubrika: Náhražky masa
| Typ článku: Recepty
Na oleji osmažíme cibuli, podlijeme vodou a přidáme zeleninu, koření a seitan. Dusíme asi 30 minut. Seitan vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Vyjmeme bobkový list a nové koření. Omáčku rozmixujeme, ochutíme sójovou smetanou a citrónovou šťávou. Potom ji ještě uvedeme do varu a zahustíme moukou.
Podáváme seitan, svíčkovou omáčku, celozrnný knedlík, plátek citrónu a brusinky.
Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová
Počet přečtení: 4588
Datum: 10. 5. 2009