Svíčková trochu jinak
2 hrnky hlívy, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1 celer, 1 cibule, 1 hrnek zeleninového bujonu, 1 balení sójové smetany, 5 bobkových listů, 5 kuliček nového koření, 1 lžička tymiánu, 1 lžička zázvoru (nasekaného), 2 kuličky pepře, sůl na dochucení, olej na smažení, 1 lžička brusinkového kompotu
Rubrika: Jídla z hub
| Typ článku: Recepty
Nakrájíme mrkev, petržel, celer a cibuli na kostičky a pečeme do měkka s bujonem a vším kořením na 170 °C. Mezitím nakrájíme hlívu na tlusté nudle a dáme smažit takových 10 minut, až pustí vodu a začne měknout. Zeleninu dáme do mixéru, vyndáme bobkové listy a rozšleháme na krém. V pánvi zahřejeme smetanu, přidáme zeleninovou směs a necháme sedět, aby se chutě vmísily. Hlívu zalijeme omáčkou a ozdobíme brusinkovým kompotem.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.
Počet přečtení: 3550
Datum: 27. 9. 2013