Tabouli
Bulgur vsypte do malé misky a přelijte jej vroucí vodou. Promíchejte, přikryjte utěrkou a nechte asi jednu hodinu stát. Poté slijte přebytečnou vodu. Nejjednodušší je bulgur přecedit v jemném cedníku. Nechte vodu odtéct a dlaní bulgur ještě zmáčkněte, aby co nejvíce nadbytečné vody odteklo. Přeceděný bulgur vložte do mísy na salát. Přidejte zbývající ingredience a dobře promíchejte. Přikryjte a nechte nejméně dvě hodiny v chladničce, aby se jednotlivé chutě dobře prolnuly.
Tabuli je pokrm, který si můžete předem připravit – a který se proto hodí třeba na piknik. Tento salát můžete použít jako náplň do arabského „pita“ chleba. Množství jednotlivých ingrediencí můžete samozřejmě zdvojnásobit či zčtyřnásobit. Tím získáte větší množství salátu, který se pak dá dobře uchovat v chladničce.