Tempeh s kokosovou rýží na thajský způsob
340 g tempehu, 1 malá cibule, nakrájená najemno, 3 stroužky česneku, prolisované, 2 středně velké mrkve, nakrájené na kostky, 1 šálek červené papriky, nakrájené na kostky, 1 šálek hráškových lusků, nakrájených na kostky, 1 šálek cukety, nakrájené na kostky, 1 čaj. lžička olivového oleje, 2 pol. lžíce sójové omáčky, 1 čaj. lžička pepře
Rubrika: Náhražky masa
| Typ článku: Recepty
1 šálek rýže natural, 1 šálek neslazeného kokosového mléka, 1 šálek vody
Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky. Tempeh nakrájíme na středně velké nudličky. V pánvi rozpálíme na středně velkém plameni olivový olej, přidáme tempeh a restujeme do zlatohněda. Přidáme zeleninu a sójovou omáčku. Za stálého míchání restujeme tak dlouho, až zelenina změkne (asi 5 minut).
Ve středně velkém hrnci uvedeme do varu kokosové mléko s vodou. Přidáme rýži a vaříme na mírném plameni. Vaříme tak dlouho, dokud se veškerá tekutina nevsákne do rýže (asi 25 minut).
Z knihy Ricka Warrena, Daniela Amena a Marka Hymana Program Daniel: Zdravší život za 40 dní. Vydalo nakladatelství Porta libri.
Počet přečtení: 2737
Datum: 8. 7. 2016