Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tofu pizza (nekynutá) s mladou cibulkou

Těsto vytvoříme podle návodu z receptu „tofu pizza nekynutá se špenátem“ a rozdělíme je na dvě poloviny. Rozválíme je do tvaru kruhu na tenčí plát, vykrojíme z něj potřebný tvar podle plechu a těsto na něj uložíme (pravděpodobně nám zbude těsto z krajů). Propícháme je vidličkou a předpečeme (asi 8–12 minut) tak, aby bylo víc upečené než syrové.

mladá cibulka se zelenou natí 5–6 ks, olej 1 pl, voda 4 pl, sůl

Cibuli udusíme na oleji a vodě (asi 5 minut) pod pokličkou, nakonec osolíme.

rajčatový protlak 1 malá konzerva, provensálské koření na posypání, česnek 3 stroužky, tofu bílé 1/2 kostky, shoyou sójová omáčka na pokapání, sojanéza několik pl

Předpečený plát potřeme slabě naředěným rajčatovým protlakem a jemně posypeme provensálským kořením a nadrobno nasekaným česnekem. Na to rovnoměrně po celé ploše nastrouháme bílé tofu a opatrně ho pokapeme shoyou (upozornění před přílišným vykapáním na jedno místo – shoyou je slané). Polévkovou lžící klademe na tofu podušenou cibulku (pravidelně a po celé ploše). Pokapeme sojanézou (sójová majonéza) a asi 10–12 minut dopékáme ve vyhřáté troubě (pozor na těsto, aby nezůstalo ze spodu polosyrové). Pizzu opatrně nakrájíme na 8 částí s pomocí velkého nože (spíš tlakem shora než taháním nože, abychom nepoškodili vzhled pizzy).

Stejným způsobem můžeme připravit pizzu za použití jiných druhů zeleniny (v páře uvařená brokolice, podušená a na kostičky nakrájená paprika, na kolečka nakrájená rajčata, podušená kopřiva ochucená česnekem apod.).

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3171
Datum: 30. 10. 2009