Tofu salát po řecku
zeleninový bujón 1 kostka, voda 1–1 1/4 š, tofu 220–250 g, lahůdkové droždí 2–3 pl, olej slunečnicový 2 pl
Bujón vložíme do vody a zavaříme (tak, aby se kostka ve vodě rozpustila). Přidáme tofu nakrájené na menší hranolky (asi 1,5 x 1 cm), droždí a olej a vaříme na pomalém ohni asi 3–5 minut. Pak odstavíme a dáme chladnout.
cibule střední velikosti 1 ks, ocet vinný 1 pl, zralá rajčata 2 ks, olivy 10 ks
Do chladnoucího nálevu s tofu přidáme nakrájenou cibuli, rajčata a olivy. Ochutíme vinným octem. Necháme stát aspoň 30 minut do úplného vychladnutí (v lednici). Salát podáváme vychlazený s chlebem.
Tento salát se připravuje předem.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4714
Datum: 19. 8. 2009