Tučná jídla jsou stále velkým pokušením
I když mnozí již přijali za svá rozumná zdravotní doporučení vedoucí ke konzumaci zdravějšího jídelníčku, třetina Američanů stále dává přednost plnotučnému mléku před odtučněným a více než 80 % obyvatel USA používá na brambory či na chléb máslo anebo nějaký jiný druh tuku.
Rubrika: Stravování
| Typ článku: Studie
Tyto výsledky vycházejí z průzkumu 5 649 jedinců starších dvaceti let. Např. asi 45 % dotázaných uvedlo, že odstraňují tuk z masa, drůbež konzumují bez kůže a zřídkakdy jí bramborové lupínky. Naproti tomu méně než pětina dotázaných uvedla, že si na vařené či pečené brambory nedávají máslo, margarín nebo zakysanou smetanu, že vždy dávají přednost nízkotučným sýrům nebo že si jako zákusek dopřejí ovoce.
Ženy se opakovaně častěji než muži vyhýbali tmavému masu, vejcím, tučným omáčkám, máslu či margarínům.
Journal of the American Dietetic Association 2002;102:490-496, 501-502
Počet přečtení: 2734
Datum: 2. 10. 2007