Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Nemusím ale získávat bílkoviny dobré kvality, neboli plnohodnotné, kompletní bílkoviny z masa, vajec a mléka?

Je třeba pochopit, že jakákoliv bílkovina, kterou člověk stravou zkonzumuje, obsahuje všech devět esenciálních aminokyselin (s...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Nemusím klíčené fazole mungo nejprve uvařit?

Ne. Fazoli mungo i čočku můžete po naklíčení konzumovat syrové. Ostatní luštěniny je třeba uvařit.Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživy

Není brambor jako brambor…

Sladké brambory mohou být pokládány za superpotravinu. Jsou řazeny mezi nejzdravější jídla na naší planetě a jednoho dne to...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Není jedno, co jíme? Vždyť vše je kontaminované, i mrkev nebo sója…

Je dobré vědět o procesu zvaném biomagnifikace, během kterého se v potravinovém řetězci (např. voda - plankton – býložravé...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Není lepší žít raději s mírnou nadváhou než se trápit dietami?

Pro mnoho lidí je obezita možná méně škodlivá než opakované a zbytečné pokusy o zhubnutí. Ale než to vzdáte úplně...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Není maso důležitým zdrojem bílkovin? Všichni ti vegetariáni mi začínají lézt na nervy…

Pro mnoho lidí je jediným „opravdovým“ jídlem maso. A pokud možno vepřové nebo hovězí. Přitom tohle „opravdové“ jídlo je...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Není maso nejlepším zdrojem železa ve stravě?

Maso skutečně je objektivně nejlepším zdrojem železa. Současně však je maso ze všech potravin nejnebezpečnější v tom smyslu...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Není mléko důležitým zdrojem vápníku? Pokud je nebudeme pít, neriskujeme jeho nedostatek?

Je fakt, že mléko obsahuje hodně vápníku, ale dříve, než se rozhodnete jej pít, zvažte všechny výhody a nevýhody jeho...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Není pravda, že se po chlebu tloustne?

Po samotném chlebu se netloustne, pokud jej nekonzumujme v abnormálním množství. Krajíček celozrnného chleba obsahuje 293 kJ (70...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Není škoda mrkev dusit, vařit anebo jinak tepelně upravovat? Vždyť se v ní zničí všechny vitamíny.

Některé látky se tepelnou úpravou mrkve částečně zničí, ale neplatí to o betakaroténu. Ten se naopak stává pro naše tělo...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy