Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Proč u nás tolik lidí trpí nadváhou? Souvisí to nějak s typickou českou kuchyní?

Specialitou naší kuchyně je schopnost vyrobit ze zdravých, výživných potravin nejrůznější energetické bomby. Je to jednoduché a...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Proč zeleninové šťávy?

Zeleninové šťávy připravujeme na elektrickém odšťavňovači. Dnes je dostupná i odstředivka – účinný pomocník v kuchyni a...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Prospěšné účinky krátkého postu

Je-li pro vás ubývání na váze velmi obtížné, možná budete uvažovat o tom jeden den v týdnu se postit. Půst sníží váš...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Protizánětlivé účinky ovoce a zeleniny

I když všechny potraviny rostlinného původu mohou mít protizánětlivé účinky, některé rostliny jsou účinnější než jiné.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Prý si mám na své potíže koupit vlákninu a přidávat si ji do jídla. Cožpak jí strava neobsahuje dostatek?

Na konci devatenáctého století začaly moderní mlýny odstraňovat z pšeničného zrna otruby a klíček a - namísto dosavadní...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Před nedávnem se přehnala v médiích zpráva o zvýšeném obsahu těžkých kovů v sojovém mase. Není sojové maso nebezpečná potravina?

Určitě méně nebezpečná než maso zvířat. I přes aféru s intoxikací těžkými kovy, i přes všechny možné další aféry....Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy

Přecházím na zdravou stravu. Kolik soli mohu používat?

Pokud nemáte vysoký krevní tlak, netrpíte otoky, onemocněním ledvin a nemáte nemocné srdce - a jste současně zvyklí na slaná...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Přejít na stravu tvořenou rostlinnými potravinami nemusí být lehké

I když vědecké poznatky jasně ukazují, že konzumace živočišných potravin může být pro naše zdraví škodlivá, naše...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Přeměňují se sacharidy (neboli uhlohydráty) v těle na tuk?

Naprosto jasně se ukazuje, že se spotřebou uhlohydrátů výskyt civilizačních chorob klesá. Ukazují nám to stovky a tisíce...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

Při kuchyňské přípravě se vitamín C snadno ničí

Vitamín C ničí světlo, vystavení vzduchu a vysokým teplotám. Chcete-li získat co největší prospěch z potravin bohatých na...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy