Poradna výživy
![](/image.php?5310&0&t=1)
Proč u nás tolik lidí trpí nadváhou? Souvisí to nějak s typickou českou kuchyní?
Specialitou naší kuchyně je schopnost vyrobit ze zdravých, výživných potravin nejrůznější energetické bomby. Je to jednoduché a...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?2804&0&t=1)
Proč zeleninové šťávy?
Zeleninové šťávy připravujeme na elektrickém odšťavňovači. Dnes je dostupná i odstředivka – účinný pomocník v kuchyni a...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5342&0&t=1)
Prospěšné účinky krátkého postu
Je-li pro vás ubývání na váze velmi obtížné, možná budete uvažovat o tom jeden den v týdnu se postit. Půst sníží váš...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?21160&0&t=1)
Protizánětlivé účinky ovoce a zeleniny
I když všechny potraviny rostlinného původu mohou mít protizánětlivé účinky, některé rostliny jsou účinnější než jiné.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?8430&0&t=1)
Prý si mám na své potíže koupit vlákninu a přidávat si ji do jídla. Cožpak jí strava neobsahuje dostatek?
Na konci devatenáctého století začaly moderní mlýny odstraňovat z pšeničného zrna otruby a klíček a - namísto dosavadní...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?1976&0&t=1)
Před nedávnem se přehnala v médiích zpráva o zvýšeném obsahu těžkých kovů v sojovém mase. Není sojové maso nebezpečná potravina?
Určitě méně nebezpečná než maso zvířat. I přes aféru s intoxikací těžkými kovy, i přes všechny možné další aféry....Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?8520&0&t=1)
Přecházím na zdravou stravu. Kolik soli mohu používat?
Pokud nemáte vysoký krevní tlak, netrpíte otoky, onemocněním ledvin a nemáte nemocné srdce - a jste současně zvyklí na slaná...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?7888&0&t=1)
Přejít na stravu tvořenou rostlinnými potravinami nemusí být lehké
I když vědecké poznatky jasně ukazují, že konzumace živočišných potravin může být pro naše zdraví škodlivá, naše...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5988&0&t=1)
Přeměňují se sacharidy (neboli uhlohydráty) v těle na tuk?
Naprosto jasně se ukazuje, že se spotřebou uhlohydrátů výskyt civilizačních chorob klesá. Ukazují nám to stovky a tisíce...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?8318&0&t=1)
Při kuchyňské přípravě se vitamín C snadno ničí
Vitamín C ničí světlo, vystavení vzduchu a vysokým teplotám. Chcete-li získat co největší prospěch z potravin bohatých na...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy