Magazín zdraví
Články
Encyklopedie
Poradna pro duševní zdraví
Poradna výživy
Přírodní léčba
Rady lékaře
Recepty
Studie
Časopis Prameny zdraví
O časopisu Prameny zdraví
Přihláška k odběru
Archiv
Knihy
Newstart pobyty
Co je to NEWSTART
Nabídka pobytů
Místa konání a přihlášky
Ohlasy účastníků
Fotogalerie
Hubneme zdravě
O kurzu
Výsledky
Přihláška
O nás
Aktuality
Kdo jsme
Kontakty
Reklama
Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci
Články dle typu
Poradna výživy
Poradna výživy
Proč se ženy v průměru dožívají vyššího věku než muži?
Ženy se skutečně v průměru dožívají vyššího věku než muži. Mezi děvčátky a chlapci nejsou výrazné rozdíly v nemocnosti a...
Rubrika:
Dlouhověkost
| Typ článku:
Poradna výživy
Proč tolik solíme?
Dnes je nesnadné vyhýbat se soli. Přibližně 75 procent našeho denního příjmu soli pochází z různých konzervovaných či jinak...
Rubrika:
Výživová poradna
| Typ článku:
Poradna výživy
Proč u nás tolik lidí trpí nadváhou? Souvisí to nějak s typickou českou kuchyní?
Specialitou naší kuchyně je schopnost vyrobit ze zdravých, výživných potravin nejrůznější energetické bomby. Je to jednoduché a...
Rubrika:
Hubnutí a obezita
| Typ článku:
Poradna výživy
Proč zeleninové šťávy?
Zeleninové šťávy připravujeme na elektrickém odšťavňovači. Dnes je dostupná i odstředivka – účinný pomocník v kuchyni a...
Rubrika:
Zelenina
| Typ článku:
Poradna výživy
Prospěšné účinky krátkého postu
Je-li pro vás ubývání na váze velmi obtížné, možná budete uvažovat o tom jeden den v týdnu se postit. Půst sníží váš...
Rubrika:
Hubnutí a obezita
| Typ článku:
Poradna výživy
Protizánětlivé účinky ovoce a zeleniny
I když všechny potraviny rostlinného původu mohou mít protizánětlivé účinky, některé rostliny jsou účinnější než jiné.
Rubrika:
Výživová poradna
| Typ článku:
Poradna výživy
Prý si mám na své potíže koupit vlákninu a přidávat si ji do jídla. Cožpak jí strava neobsahuje dostatek?
Na konci devatenáctého století začaly moderní mlýny odstraňovat z pšeničného zrna otruby a klíček a - namísto dosavadní...
Rubrika:
Výživová poradna
| Typ článku:
Poradna výživy
Před nedávnem se přehnala v médiích zpráva o zvýšeném obsahu těžkých kovů v sojovém mase. Není sojové maso nebezpečná potravina?
Určitě méně nebezpečná než maso zvířat. I přes aféru s intoxikací těžkými kovy, i přes všechny možné další aféry....
Rubrika:
Sója, tofu
| Typ článku:
Poradna výživy
Přecházím na zdravou stravu. Kolik soli mohu používat?
Pokud nemáte vysoký krevní tlak, netrpíte otoky, onemocněním ledvin a nemáte nemocné srdce - a jste současně zvyklí na slaná...
Rubrika:
Výživová poradna
| Typ článku:
Poradna výživy
Přejít na stravu tvořenou rostlinnými potravinami nemusí být lehké
I když vědecké poznatky jasně ukazují, že konzumace živočišných potravin může být pro naše zdraví škodlivá, naše...
Rubrika:
Stravování
| Typ článku:
Poradna výživy
|<
<
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
>
>|
Rubriky
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci
Časopis prameny zdraví
2024 / Tváří v tvář
biblickým postavám
Nabídka
newstart pobytů
Aktuální nabídka
kurzů a seminářů
Odběr článků z webu