Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Tipy, jak omezit příjem tuku:

Vylučte uzeniny, vnitřnosti a konzervované masné výrobky. Omezte spotřebu tmavého masa (vepřové, hovězí, zvěřina). Konzumujte...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Tipy, jak se vyhnout popojídání

Jak se vypořádat s touhou dát si něco dobrého na zub? Zde je pár tipů. Zaprvé, dobře se nasnídejte a nebudete mít uprostřed...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Tlumení zánětu v těle

Volné radikály mohou měnit podobu proteinů v našem těle do té míry, že jsou imunitním systémem nerozpoznatelné. Zá­nětlivé...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Tofu používáte v receptech velmi často. Kolikrát týdně je můžu jíst?

I denně. Závisí to na příjmu jiných zdrojů bílkovin. Pokud denně konzumujete i ostatní luštěniny, mléčné výrobky, maso...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy

Trojboj proti LDL cholesterolu

Podle šéfredaktora American Journal of Cardiology je hlavním rizikovým faktorem pro vznik aterosklerotických plátů zvýšená hladina...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Poradna výživy

Tuk potřebujeme k tomu, abychom zůstali zdraví a měli zásoby energie pro případ nouze. Proč by nás měl tuk zabíjet, jak se někdy uvádí?

Tuk je neoddělitelnou součástí každé živé buňky a zároveň je to pro organismus důležitý záložní zdroj energie. Bez tuku...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

Umělá kojenecká výživa se podepisuje na zubech

Umělá výživa způsobuje takovou formu zubního kazu, která se vymyká kontrole a která je charakterizována rychlým nástupem a...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Poradna výživy

Užírá vás něco zevnitř?

Před třiceti lety byla lékařská veřejnost přesvědčena, že v pozadí tvorby vředů žaludku a dvanácterníku stojí spěch a...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Poradna výživy

Užívejte nejlepší oleje

Nejlepšími oleji jsou řepkový, kukuřičný a olivový olej. Jsou dobré z různých důvodů. Řepkový olej brání vytváření...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

V čem je maso horší než rostlinné potraviny? Vždyť se vlastně jedná o jakousi recyklovanou zeleninu a obiloviny, ne?

Rozmanité druhy tmavého masa, ryb a drůbeže, které konzumujeme, jsou svaly neboli „masem" živočichů. Obsahují velké množství...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy