Poradna výživy
![](/image.php?21100&0&t=1)
Tlumení zánětu v těle
Volné radikály mohou měnit podobu proteinů v našem těle do té míry, že jsou imunitním systémem nerozpoznatelné. Zánětlivé...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?1990&0&t=1)
Tofu používáte v receptech velmi často. Kolikrát týdně je můžu jíst?
I denně. Závisí to na příjmu jiných zdrojů bílkovin. Pokud denně konzumujete i ostatní luštěniny, mléčné výrobky, maso...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?13518&0&t=1)
Trojboj proti LDL cholesterolu
Podle šéfredaktora American Journal of Cardiology je hlavním rizikovým faktorem pro vznik aterosklerotických plátů zvýšená hladina...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5928&0&t=1)
Tuk potřebujeme k tomu, abychom zůstali zdraví a měli zásoby energie pro případ nouze. Proč by nás měl tuk zabíjet, jak se někdy uvádí?
Tuk je neoddělitelnou součástí každé živé buňky a zároveň je to pro organismus důležitý záložní zdroj energie. Bez tuku...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?8566&0&t=1)
Umělá kojenecká výživa se podepisuje na zubech
Umělá výživa způsobuje takovou formu zubního kazu, která se vymyká kontrole a která je charakterizována rychlým nástupem a...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?12400&0&t=1)
Užírá vás něco zevnitř?
Před třiceti lety byla lékařská veřejnost přesvědčena, že v pozadí tvorby vředů žaludku a dvanácterníku stojí spěch a...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?5206&0&t=1)
Užívejte nejlepší oleje
Nejlepšími oleji jsou řepkový, kukuřičný a olivový olej. Jsou dobré z různých důvodů. Řepkový olej brání vytváření...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?7894&0&t=1)
V čem je maso horší než rostlinné potraviny? Vždyť se vlastně jedná o jakousi recyklovanou zeleninu a obiloviny, ne?
Rozmanité druhy tmavého masa, ryb a drůbeže, které konzumujeme, jsou svaly neboli „masem" živočichů. Obsahují velké množství...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?7264&0&t=1)
V čem jsou problematické živočišné tuky – sádlo, máslo, smetana, šlehačka?
Jedná se o zdroje saturovaných tuků a cholesterolu, které nejvíce přispívají k zvýšení nebezpečí předčasného úmrtí na...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?7896&0&t=1)
V čem se liší bio maso od masa zvířat z průmyslových chovů?
Maso živočichů je kontaminováno velkým množstvím léků, které se užívají při jeho průmyslovém chovu. Mezi ně patří hormony...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy