Rady lékaře
Do té doby, než jsem onemocnění ledvin dostala, jsem o něm nic nevěděla. Jak k tomu dojde, že někteří lidé takto onemocní?
Ztráta funkce ledvinové tkáně může být důsledkem poranění a řady nemocí. Např. u člověka v šoku po vážném úrazu nebo...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Rady lékařeDoba artritidy
Skoro polovina lidí starších 65 let je dnes diagnostikovaná s artritidou. Pokud patříte k milionům lidí, kteří se trápí s touto...Rubrika: Artritida | Typ článku: Rady lékařeDobré zásobení vitamínem E snižuje riziko šedého zákalu na polovinu
Vědci zjistili, že lidé, kteří užívají vitamín E, mají poloviční riziko vzniku šedého zákalu oproti lidem, kteří jej...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékařeDobré zásobení vitamínem E zlepšuje šanci na početí
Vitamín E je nezbytný pro početí, těhotenství i laktaci, rovněž pro dobré vstřebávání železa. Snižuje potřebu příjmu...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékařeDokáže si člověk vitaminy sám vyrobit?
U lidí dochází o k tvorbě vitaminů působením baktérií ve střevě - to významně pomáhá pokrýt naše potřeby. K tomuto pochodu...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékařeDokáže tělo nadbytek soli, resp. sodíku vyloučit?
Ledviny nás do určité míry chrání tím, že vylučují nadbytečný sodík z těla. Když přestanou tuto svoji funkci zvládat...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékařeDokáží pozitivní pocity posílit imunitní systém?
Poslední studie naznačují, že vyrovnaný emocionální život a pozitivní postoj k životu jsou pro dobré zdraví stejně důležité...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Rady lékařeDokáží změny životního stylu snížit náklady na zdravotní péči?
Uveďme si několik příkladů ze Spojených států. Když jistá skupina učitelů z Dallasu začala pravidelně cvičit, zjistilo se...Rubrika: Životní styl | Typ článku: Rady lékařeDoma sníme hodně hub. Co z nich naše tělo získá?
Hlíva ústřičná například obsahuje hodně pektinu, který snižuje hladinu cholesterolu.Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékařeDomnívám se, že díky úžasnému vědeckému pokroku je dnes náš jídelníček daleko kvalitnější než v minulosti.
Myšlenka, že naše moderní strava je triumfem vědeckého pokroku, stojí v přímém rozporu se zdravím těch, kteří tuto stravu...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékaře