Recepty
Švestkové knedlíky
3 š jemně nastrouhaných, ve slupce uvařených brambor, 3 1/2 pl polohrubé mouky, 3 1/2 pl celozrnné pšeničné mouky, 1/2 čl soli, 1...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - sladké | Typ článku: ReceptyŠvestkové muffiny s quinoou
120 g celozrnné špaldové mouky hladké, 50 g quinoy, 3 biovejce, 80 g pekanových ořechů, 50 g sušených švestek, 6 lžic...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: ReceptyŠvestkový kompot
Švestky (blumy) umyjeme, odpeckujeme a vložíme do (0,7 L) sklenic. Dobře zavíčkujeme. Zavařujeme po dobu 30 minut v hrnci s vodou...Rubrika: Ovocné recepty | Typ článku: ReceptyTabouli
1/2 šálku bulguru, 1 šálek vroucí vody, 2 čl citronové šťávy, 1/8 čl česnekového prášku (granulovaného česneku), 1/4...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyTamari dresink s citronem
2 PL olivového oleje, 1 PL citronové šťávy, 1 PL sezamové pasty tahini, 2 PL omáčky Tamari, 30 g červené cibule, 40 g červené...Rubrika: Zálivky a dresinky | Typ článku: ReceptyTarator – studená polévka
1 ks salátové okurky, nastrouhat na slzičky, 1 čaj. lžička solčanky, 1 čaj. lžička cukru, 1 pol. lžíce citronové šťávy, 1 ks...Rubrika: Polévky | Typ článku: ReceptyTempeh s kokosovou rýží na thajský způsob
340 g tempehu, 1 malá cibule, nakrájená najemno, 3 stroužky česneku, prolisované, 2 středně velké mrkve, nakrájené na kostky, 1...Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: ReceptyTepelná úprava zeleniny
Přirozená, přírodní strava je zajímavá mimo jiné i barevnými kreacemi, které můžeme – zejména díky zelenině – na talíři...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyTěsto na závin
Kupované listové těsto vylepšíme rozválením v CZ mouce a posypáním vrstvou klíčků, přehneme a několikrát opakujeme.Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - sladké | Typ článku: ReceptyTěstovinový nákyp s mrkví a brokolicí
olej 1 PL, cibule větší 1 ks, voda 5 PL, voda na zalití 20 š, mrkev 3–4 ks, celozrnná špaldová vřetena 400 g, brokolice 400 g...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty