Recepty
Jáhlový nákyp se zeleninou
150 g jáhel uvaříme v 300 ml vody ochucené würzlem. 500 g oloupaného chřestu (nebo mangoldových řapíků) povaříme v osolené...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyJáhlový nákyp se zeleninou
150 g jáhel, 300 ml vody, 1 kostka würzlu, 500 g chřestu nebo řapíků mangoldu, 500 g špenátu nebo mangoldových listů, 150 g...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyJáhlový nářez se „šunkou“
olej slunečnicový 2 pl, cibule 1 velká, sójový granulát„šunka“ 50 g, solčanka 1–2 čl, voda 1,25 litru, jáhly 250 g, bazalka...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: ReceptyJáhlový pudink
Jáhly vaříme s ovocem (jablka, hrušky, třešně, meruňky). Vaříme trochu déle, s větším podílem vody, mícháme. Ke konci varu...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: ReceptyJáhlový pudink (krém)
Uvařené jáhly rozmixujeme s trochou čerstvého nebo konzervovaného ovoce či marmeládou. Můžeme tvořit různé vrstvy podle barvy...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: ReceptyJáhly dušené
jáhly 4 š (1 š = 1,4 dl), voda 7 š, solčanka 1 čl, sůl 1 čl, hřebíček několik ks, olej 1 plRubrika: Přílohy z obilnin | Typ článku: ReceptyJáhly na houbách
2 1/2 š jahel, 6 š vody, 4 pl oleje, 1 š nakrájené cibule, 3/4 š sušených hub, 2 čl solčanky, 4 stroužky česneku, 2 čl sójové...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyJáhly se zeleninou a červenou fazolí
150 g fazolí červená ledvina, 150 g jáhel, olivový olej, 1 cuketa, 1 žlutá paprika, 1 lžička sušených provensálských bylinek, 1...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyJahodová tofu zmrzlina
800 g tofu natural, 1 šl sójového mléka, 1 šl sladěnky (medu), 1 šl oleje, 1/4 šl citrónové šťávy, 400 g jahod, vanilka, sůlRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: ReceptyJahodová zálivka
1 1/2 š jahod (čerstvých nebo mražených), 1 š uvařené jahelné (nebo jiné) kaše, 2 čl meduRubrika: Zálivky a dresinky | Typ článku: Recepty