Jáhlový nákyp se zeleninou
150 g jáhel, 300 ml vody, 1 kostka würzlu, 500 g chřestu nebo řapíků mangoldu, 500 g špenátu nebo mangoldových listů, 150 g sójové smetany, 2 prolisované stroužky česneku, sůl, olivový olej na vymazání bábovkové formy
Rubrika: Jídla z obilnin
| Typ článku: Recepty
Jáhly uvaříme ve vodě s würzlem. Oloupaný chřest nebo řapíky mangoldu povaříme v osolené vodě 15 minut. Špenát nebo listy mangoldu nakrájené na menší kousky podusíme ve vodě a necháme okapat. Smetanu ochutíme prolisovaným česnekem a smícháme s vařenými jáhly.
Do vymazané formy vkládáme ochucené jáhly střídavě s připravenou zeleninou a necháme ztuhnout.
Nákyp po vyklopení podáváme studený i teplý.
Počet přečtení: 4025
Datum: 30. 3. 2012