Studie
Pozor na doutníky
Pravidelní kuřáci doutníků mají v porovnání s nekuřáky téměř dvojnásobné riziko úmrtí na určité srdeční nemoci...Rubrika: Kouření | Typ článku: StudiePozor na horké nápoje!
Lidé, kteří s oblibou popíjejí horké nápoje, se nemusí obávat jenom toho, že si spálí ústa. Podle výsledků nové studie...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudiePozor na kontaminované léky a bylinné přípravky
Často můžeme slyšet kritiku na práci orgánů, které mají na starosti hlídání hladiny nebezpečných látek v potravinách a...Rubrika: Léky | Typ článku: StudiePozor na McDrogy!
Vědci zjistili, že řetězce rychlého občerstvení podávají takové pokrmy, které v těle spouštějí mechanismy, pro které je jim...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudiePozor na pomluvy
Výzkumníci varují: Posluchači instinktivně ztotožňují shazující poznámky se řečníkem. Studie z Ohio State University v Newarku...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: StudiePozor na předčasné nasazení dudlíků
Miminka, která dostávají již během prvního týdne svého života dudlík, mají nižší pravděpodobnost, že budou o čtyři týdny...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: StudiePozor na salmonelu v Evropské unii
Švédské kontrolní orgány zjistily při testování dovezeného nakládaného a marinovaného masa dováženého z ostatních zemí...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: StudiePozor na uzeniny!
Muži, kteří jedí hodně uzenin, jako jsou např. párky, klobásy apod., mají podstatně vyšší riziko, že onemocní cukrovkou II....Rubrika: Cukrovka | Typ článku: StudiePozor na vodní dýmky
Výzkum naznačuje, že lidé, kteří kouří vodní dýmky, inhalují významné množství nikotinu a dalších látek, které...Rubrika: Kouření | Typ článku: StudiePozor na zpracované potraviny
Francouzští vědci několik let studovali chování více než stovky tisíc dospělých lidí. Zjistili, že konzumace vysoce...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie