Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Potraviny a vitamíny v prevenci rakoviny kůže

Pro miliony lidí může přijít varování před nadměrným vystavováním slunečním paprskům příliš pozdě. Dr. James M. Spencer...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Potraviny nám všelicos vyprávějí

Zvuk, který vydávají potraviny při kousání, je pro nás možná stejně důležitý jako chuť, vůně a vzhled. Vědci na University...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Pouhá čtyři procenta obyvatel konzumují doporučené dávky obilovin

Pokud jste jako většina lidí, pak pravděpodobně nekonzumujete dostatek obilovin. Podle výsledků nového průzkumu veřejného...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Použijte první toaletu

Hygienické testy na veřejných toaletách ve Spojených státech a Evropě ukázaly, že kabinka, která je nejblíže ke vchodu na...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Pozor na čištění uší

Dávejte si pozor na to, jakým způsobem odstraňujete maz ze svých ušních kanálků. Používáte-li tyčinky s bavlnou, může se...Rubrika: Různé | Typ článku: Studie

Pozor na dlouhodobé užívání steroidů - i v malých dávkách

Dlouhodobé orální (ústy) užívání steroidů je spojeno se zvýšeným rizikem zlomeniny krčku a vznikem šedého zákalu. Ve studii...Rubrika: Léky | Typ článku: Studie

Pozor na doutníky

Pravidelní kuřáci doutníků mají v porovnání s nekuřáky téměř dvojnásobné riziko úmrtí na určité srdeční nemoci...Rubrika: Kouření | Typ článku: Studie

Pozor na horké nápoje!

Lidé, kteří s oblibou popíjejí horké nápoje, se nemusí obávat jenom toho, že si spálí ústa. Podle výsledků nové studie...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Pozor na kontaminované léky a bylinné přípravky

Často můžeme slyšet kritiku na práci orgánů, které mají na starosti hlídání hladiny nebezpečných látek v potravinách a...Rubrika: Léky | Typ článku: Studie

Pozor na McDrogy!

Vědci zjistili, že řetězce rychlého občerstvení podávají takové pokrmy, které v těle spouštějí mechanismy, pro které je jim...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie