Studie
Snížení spotřeby cukru vede ke zvýšení HDL cholesterolu
Cukr, cukr, cukr – tak mnozí z nás si rádi pochutnají na něčem sladkém. Vysoká spotřeba limonád, ovocných džusů a slazených...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieSnížení spotřeby hovězích steaků může zachránit planetu
Člověk, který konzumuje tzv. tmavé maso (hovězí, vepřové atp.), nepoškozuje podle vědců pouze svoje zdraví - přispívá tak i...Rubrika: Ekologie | Typ článku: StudieSociální jetlag, slyšeli jste to?
Hromadí se stále více poznatků o tom, že zdraví lidé, kteří během pracovního týdne chodí včas do postele a mají pravidelný...Rubrika: Spánek | Typ článku: StudieSociální onemocnění
Způsobily stres a napětí doprovázející vánoční svátky vyznačující se zvýšenou mírou sociálních interakcí to, že jste...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: StudieSociální vazby chrání děti
Studie vypracovaná na 667 dětech ve věku od dvou do pěti let zjistila, že nejlépe se dařilo při testech zkoumajících dosažený...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: StudieSoda na žaludek
Už jste možná slyšeli více než jednou, že kola dokáže pomoci při zkaženém žaludku. Neexistuje však žádný důkaz, že tento...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieSodík v potravě
Vysoká hladina sodíku přispívá k vysokému krevnímu tlaku. Asi 80 % sodíku v naší průměrné stravě pochází z polotovarů....Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: StudieSodík vs. srdce
„Vysoký příjem soli zvyšuje riziko mrtvice.“ Tolik zpráva z lékařského střediska Columbia University v New Yorku. Lidé...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieSója pomáhá cévám žen po menopauze
Západní strava bohatá na tofu a další výrobky ze sóji chrání starší ženy před onemocněním cév, toto naznačují výsledky...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: StudieSója pomáhá srdci
Vědecký tým z Lékařské fakulty Wake Forest University v Severní Karolíně v nové studii zjistil, že ti lidé, kteří konzumovali...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie