Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Ženy trpící bulimií používají nemoc, aby se vypořádaly s pocity hněvu

Ženy, které trpí bulimií, mohou používat své onemocnění k ventilování pocitů hněvu. Výzkumníci zjistili, že ženy, které...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Studie

Ženy, které aktivně sportují, mívají problémy s menstruací

Při porovnávání žen, které se věnovaly náročným druhům fyzické aktivity (sportování) se ženami, jež žily sedavým způsobem...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Studie

Ženy, které kojily své dítě, mají nižší riziko onemocnění rakovinou prsu

Řada menších studií ukázala, že kojení snižuje riziko onemocnění rakovinu prsu před menopauzou.Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Studie

Ženy, maso a rakovina prsu

Karcinogeny v tepelně upravovaném mase zřejmě vysvětlují, proč podle výzkumu Studie rakoviny prsu na Long Islandu (Long Island...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Žijeme déle – ale jsme více nemocní

Vědci z University of Washington ve spolupráci s více než 300 institucemi z celého světa vypracovali studii, ve které se zabývali...Rubrika: Různé | Typ článku: Studie

Žijete v blízkosti čínské restaurace? Pozor!

Věd­ci odhadují, že ti, kdo žijí blízko ventilačních vývodů z čínských nebo amerických restaurací a barbecue restaurací...Rubrika: Vzduch | Typ článku: Studie

Žitný chléb má budoucnost i pro vás

Po každém jídle slinivka vylučuje do krve inzulín, který pomáhá tělu vypořádat se se zvýšením hladiny krevního cukru, jež...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Živočišné bílkoviny, tuk a cholesterol poškozují ledviny

Vědci z Harvardovy univerzity 10 let sledovali tisíce zdravých žen, jejich jídelníčky a ledvinové funkce – a přítomnost...Rubrika: Nemoci vylučovací soustavy | Typ článku: Studie

Živočišné potraviny jsou spojovány se zvýšeným rizikem astmatu

Ze studie, které se zúčastnilo přes sto tisíc dospělých osob žijících v Indii, vyplývá, že ti, kdo maso konzumovali denně nebo...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie

Živočišné tuky zvyšují riziko dvou druhů rakoviny

Lidé, kteří mají v oblibě maso, sýry a plnotučné mléčné výrobky, si zvyšují riziko vzniku rakoviny jícnu a žaludku. Výskyt...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie