Studie
Ženy trpící bulimií používají nemoc, aby se vypořádaly s pocity hněvu
Ženy, které trpí bulimií, mohou používat své onemocnění k ventilování pocitů hněvu. Výzkumníci zjistili, že ženy, které...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: StudieŽeny, které aktivně sportují, mívají problémy s menstruací
Při porovnávání žen, které se věnovaly náročným druhům fyzické aktivity (sportování) se ženami, jež žily sedavým způsobem...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: StudieŽeny, které kojily své dítě, mají nižší riziko onemocnění rakovinou prsu
Řada menších studií ukázala, že kojení snižuje riziko onemocnění rakovinu prsu před menopauzou.Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: StudieŽeny, maso a rakovina prsu
Karcinogeny v tepelně upravovaném mase zřejmě vysvětlují, proč podle výzkumu Studie rakoviny prsu na Long Islandu (Long Island...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieŽijeme déle – ale jsme více nemocní
Vědci z University of Washington ve spolupráci s více než 300 institucemi z celého světa vypracovali studii, ve které se zabývali...Rubrika: Různé | Typ článku: StudieŽijete v blízkosti čínské restaurace? Pozor!
Vědci odhadují, že ti, kdo žijí blízko ventilačních vývodů z čínských nebo amerických restaurací a barbecue restaurací...Rubrika: Vzduch | Typ článku: StudieŽitný chléb má budoucnost i pro vás
Po každém jídle slinivka vylučuje do krve inzulín, který pomáhá tělu vypořádat se se zvýšením hladiny krevního cukru, jež...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieŽivočišné bílkoviny, tuk a cholesterol poškozují ledviny
Vědci z Harvardovy univerzity 10 let sledovali tisíce zdravých žen, jejich jídelníčky a ledvinové funkce – a přítomnost...Rubrika: Nemoci vylučovací soustavy | Typ článku: StudieŽivočišné potraviny jsou spojovány se zvýšeným rizikem astmatu
Ze studie, které se zúčastnilo přes sto tisíc dospělých osob žijících v Indii, vyplývá, že ti, kdo maso konzumovali denně nebo...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: StudieŽivočišné tuky zvyšují riziko dvou druhů rakoviny
Lidé, kteří mají v oblibě maso, sýry a plnotučné mléčné výrobky, si zvyšují riziko vzniku rakoviny jícnu a žaludku. Výskyt...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie