Studie
![](/image.php?6650&0&t=1)
Konzumace chipsů přispívá k degeneraci sítnice
Všichni víme, že tuky v rafinovaných potravinách mohou způsobovat srdeční onemocnění. Výsledky nové studie nám dávají...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie![](/image.php?10570&0&t=1)
Konzumace lesních plodů snižuje riziko Parkinsonovy choroby
Publikování dat od více než 130 tisíc dospělých osob ukázalo, že ti, kteří přijímali stravou nejvyšší množství antokyanů...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie![](/image.php?206&0&t=1)
Konzumace masa a rakovina plic
Není žádnou novinkou, že výskyt rakoviny plic je těsně spojen s kouřením. Výzkumníci však začínají vršit důkazy, že...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie![](/image.php?11452&0&t=1)
Konzumace masa a riziko rakoviny
Vědci z Harvardské univerzity zjistili po prozkoumání údajů od více než 100 tisíc osob, že konzumace slaniny a kuřecího masa...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie![](/image.php?9942&0&t=1)
Konzumace masa přímo souvisí s rizikem cukrovky
Vzhledem k tomu, že sacharidy (cukry) vykazují tendenci zvyšovat hladinu krevního cukru, mnozí se domnívají, že cestou k prevenci...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie![](/image.php?10566&0&t=1)
Konzumace masa zvyšuje riziko mozkové mrtvice
Ve studii na 34 tisících Švédkách zjišťovali vědci vztah mezi konzumací tmavého masa a rizikem ischemické mozkové mrtvice....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?20282&0&t=1)
Konzumace masa zvyšuje riziko rakoviny žaludku
Existují dva hlavní důvody, proč se vyhýbat soli: rakovina žaludku a vysoký krevní tlak. Nadměrná konzumace soli se považuje za...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Studie![](/image.php?6862&0&t=1)
Konzumace masa, heterocyklické aminy a riziko rakoviny prsu
Je známo, že v Uruguayi je vysoká nemocnost a úmrtnost na rakovinu prsu. Předchozí studie ukázaly, že s rakovinou prsu jsou spojeny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie![](/image.php?10902&0&t=1)
Konzumace masných výrobků vede k selhání srdce
Konzumace zpracovaného červeného masa (uzeniny, klobásy, párky apod.) způsobuje zvýšené riziko selhání srdce a předčasného...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?11266&0&t=1)
Konzumace masných výrobků vede k selhání srdce
Ve studii publikované v časopise Circulation analyzovali vědci výsledky dvanáctiletého sledování 37 tisíc zdravých mužů ve věku...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie