Vídeňský klaso guláš
300 g klasa (2 klobásky), 1 velká cibule, 1 čl drceného kmínu, 1 větší paprika nakrájená na nudličky, 1 plná pl rajského protlaku, 2 pl polohrubé mouky, 1 čl mleté papriky, 3 š studené vody (množství přizpůsobíme podle potřeby), 1 čl solčanky, 3-4 stroužky česneku, sůl, 1 čl majoránky, 1 větší cibule, hrubá mouka na obalení, 2 pl oleje
Rubrika: Náhražky masa
| Typ článku: Recepty
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájenou papriku, kmín, rajský protlak a společně vše osmažíme. Zaprášíme moukou, zamícháme, přidáme mletou papriku a zalijeme vodou. Rozmícháme a povaříme – až do požadované hustoty. Potom ochutíme solčankou, solí, majoránkou a česnekem. Při podávání posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, kterou jsme obalili v mouce a osmažili na oleji.
Variantou může být maďarský klaso guláš (na paprikovém základě, s lečem, hojně dochucený česnekem a mírně feferonkami).
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3434
Datum: 25. 1. 2009