Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Vláknina, vláknina, vláknina…

Kromě obecně známých prospěšných účinků na funkci střev nejspíš zvýšený přísun vlákniny omezuje riziko rakoviny tračníku a prsu, cukrovky, srdečních chorob, obezity a předčasného úmrtí. Z řady studií nyní vyplývá, že vyšší přísun vlákniny může přispět i k odvrácení mrtvice.
Rubrika: Stravování
|
Typ článku: Poradna výživy

Vlákninu v přirozeném stavu a vysoké koncentraci najdeme pouze v kvalitní rostlinné stravě. V průmyslově zpracovaných potravinách je jí méně a produkty živočišného základu ji neobsahují vůbec. Zvířata drží pohromadě kosti, u rostlin tuto funkci plní vláknina.

Počet přečtení: 616
Datum: 27. 7. 2022