WHO spouští celosvětovou kampaň za zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny
Pekka Puska, ředitel sekce WHO pro civilizační choroby, prohlásil v brazilském Rio de Janeiru, že zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny by mohlo ročně na celém světě zachránit život až 2,7 milionům lidí.
Rubrika: Vitamíny a minerály
| Typ článku: Studie
WHO (Světová zdravotnická organizace) společně s organizací FAO při OSN zpracovává program, jehož cílem je propagace stravy zahrnující hojnost ovoce i zeleniny a předcházející kardiovaskulárním onemocněním a některým druhům rakoviny.
Podle odhadu WHO má nízká spotřeba ovoce a zeleniny na svědomí 31 procent srdečních onemocnění, nejméně 19 procent rakovin trávicího traktu a 11 procent mozkových mrtvic. WHO doporučuje denně minimálně 400 gramů ovoce a zeleniny – jako prevenci cukrovky, srdečního onemocnění a obezity.
Počet přečtení: 2618
Datum: 12. 2. 2008