Zeleninová pizza
Z 200 g celozrnné mouky, 200 g polohrubé mouky, asi 2 dl vlažné vody, 1 pl tebi droždí, 1 čl soli a 1 pl cukru vypracujeme těsto, které následně natáhneme na velký plech.
|
Typ článku: Recepty
1 velký rajský protlak krátce podusíme na cibulce, přidáme utřený česnek, sůl, cukr, bazalku, dobromysl. Po vychladnutí potřeme touto směsí povrch těsta, svrchu obložíme na polovinu nakrájenými olivami (ze dvou pytlíků), 3 dl nakrájených žampionů, 3 dl nakrájené kapie.
Nastrouháme na hrubém struhadle 200 sójového salámu a 200 g bílého tofu a posypeme. Můžeme lehounce osolit.
Pečeme asi 20 minut v troubě při teplotě 180 stupňů (záleží na druhu a kvalitě trouby).
Po upečení pokládáme na velké čtverce. Když je napříč přeřízneme, vzniknou nám úhledné trojúhelníky, které již můžeme podávat.
Počet přečtení: 3909
Datum: 30. 11. 2012