Zeleninová rýže
3 šálky uvařené rýže natural, 1 nakrájená cibule, 1 mrkev nakrájená na kolečka, 1 šálek brokolice, nakrájené, 1 šálek květáku, nakrájeného, 1 šálek hub, nakrájených, 2 cukety nakrájené na kostičky nebo na kolečka, 1 šálek klíčků z fazole mungo, 1 šálek klíčků z vojtěšky, 1/4 čl papriky, 1/4 čl bazalky, 1/4 čl šalvěje, 1/4 čl majoránky
Rubrika: Jídla z obilnin
| Typ článku: Recepty
Začněte s cibulí, mrkví, brokolicí a květákem. Orestujte je v malém množství vody (1/2 šálku), až změknou, anebo je vařte v páře (asi 15–20 minut). Přidejte houby, cuketu a klíčky z fazole mungo a vařte dalších deset minut. Poté přidejte uvařenou rýži, klíčky vojtěšky a koření. Asi pět minut zahřívejte a podávejte.
Rýži si můžete připravit i dříve a nechat ji v chladničce anebo ji můžete uvařit jeden den ve větším množství, které pak postupně použijete v různých receptech. Lze použit i rýži zmraženou. Druhy zeleniny můžete měnit podle potřeby. Vždy však nejdříve použijte ty druhy, které se déle vaří, teprve pak přidávejte další.
Počet přečtení: 3769
Datum: 18. 1. 2009