Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zeleninový salát s polentou

květák 200 g, zelí bílé 250 g, červená kapie 1 ks, okurky 1 větší, zelená cibulka 2 ks, bazalka špetku, citrón podle chuti, cukr podle chuti, sůl podle chuti
Rubrika: Saláty
|
Typ článku: Recepty

Květák nakrájíme na menší růžičky, zelí a kapii na tenké nudličky, okurky na půlkolečka, cibulku na kolečka. Nakrájenou zeleninu dáme do mísy. Salát ochutíme a uložíme na servírovací podnos.

kukuřičná krupice 100 g, voda 4 š, sůl podle chuti, česnek 4 stroužky, shoyu – sójová omáčka 2 pl, olej 2 pl

V ochucené vodě uvaříme kukuřičnou krupici na hustou kaši (pomalým varem asi 20 minut) a vylijeme ji na vymaštěný plech. Necháme zchladnout.

shoyu – sójová omáčka 4 pl, olej 4 pl, lahůdkové droždí 4 pl, česnek 4 pl

Po zchladnutí nakrájíme na kostky, posypeme droždím, polijeme shoyou a olejem a zlehka zamícháme spolu s přetlačeným česnekem. Kostky pečeme v troubě asi 15–20 minut. Opečenými kostkami posypeme naservírovaný salát. Podáváme k hlavnímu jídlu nebo jako hlavní chod s chlebem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3875
Datum: 2. 6. 2009